Samma år som det rådde el- och bensinransonering benådades landsförrädaren Stig Wennerström av regeringen efter bara tio år och till råga på allt biföll riksdagen planerna på succéprojektet Stålverk 80. Nya stoltheten Volvo 240 såg dagens ljus och i den brittiska badorten Brighton vann den svenska sång- och danskvartetten ABBA finalen i Eurovisionens melodifestival. De hade tidigare under våren slagit ut ett konkurrerande bidrag med en käck refräng som framfördes av Titti Sjöblom. Det är blott 37 år sedan hon svängde på höfterna i sin blåa klänning och glatt sjöng om den yrkesarbetande människans vedermödor i industrisamhällets Sverige 1974.

Fröken Ur-sång (Ticke-ticke-tack), av låtskrivarnestorn Torgny Söderberg, må ha haft en underlig titel och hamnade bara på fjärde plats men Titti Sjöblom kom ändå att göra succé med turnéer och krogshower under ett bra tag framöver. Hon är än idag aktiv och dessutom förgyllde hon min och många andra 70-talsbarns tillvaro i barnprogrammet Tralla & Sjung 1981 med sin gula overall och fönstret som hon och barnen målade på i varje program. Det är fina minnen som kommer tillbaka när man ser dessa klipp.

Kom nurå! Vadå? Barnprogram i TV 2!