En promenad i huvudstadens centrum gav tillfälle till fotografering med den bärbara mobiltelefonhanddatornavigatormusik- och filmspelarenheten idag.

Som den novis på Stockholm jag är trots tio år i regionen så upptäckte jag för inte så väldigt länge sedan att det fanns något som heter Brunkebergstunneln. Idag premiärgick jag genom den och det var ganska trevligt; ljusa färger och metalliskt tak. Enligt Wikipedia invigdes den 1886 och har således sett en hel del människor passera genom dess 231 meter långa genväg mellan Sveavägen och Birger Jarlsgatan.

Vandrar man längs Kungsgatan och är uppmärksam så passerar man Malmskillnadstrappan, en 89 steg hög trappa uppförd 1932. Tvärtemot vad jag tidigare hört och var säker på, så smalnar den av efterhand (tack för rättelsen, du anonyme tipsare) men den är icke desto mindre läcker att beundra för det.