När jag var liten hände det att jag då och då befann mig i Kristinehamn, ty där bodde min farmor. Lusasken, som staden också kallades, var kanske ingen metropol men det var ändå trivsamt att vara där. Bland mina starkaste minnen från Kristinehamn finns Södra Torget med Domus och Stadshotellet – Statt – med ljusskylten DANS I AFTON ovanför entrén. Idag finns inte Domus kvar men Statt lever och har kanske fortfarande dans vissa kvällar, men som det var 1981 då Fendox dansorkester spelade på Statt blir det nog aldrig igen.

Hallå Västindien var för 30 år sedan en av de mest populära låtarna i vårt land. Den hördes först på Vikingarnas Kramgoa Låtar 9 och kom sedan att bli ett mycket vanligt nummer på dansrestauranger runt om i landet. Skånebaserade Fendox var en av orkestrarna som hade den i sin repertoar och på deras koreografi på scenen ser man att de verkligen trivs med sitt jobb som underhållare.

Veta om detta guld värda klipp fick jag genom den trivsamma bloggen Perras Motornostalgi, som är väl värd ett besök!