Den 15 maj 2005 var jag en av de lyckliga som fick vara med på en flygning med den korrugerade skönheten från Bromma. Hon har varit gammal dam ända sedan hon föddes på 30-talet, vår kära Tante Ju. Men det bjuder hon på.

Lufthansa har visat upp sin gamla klenod runt om i världen sedan 1986, då hon var färdig efter en tvåårig renovering.

Då hade flygplanet flugits hem från USA, där det befunnit sig sedan 1970.

Hon kom till 1936 och bodde i Norge tills tyskarna kom 1940, då hon togs hem som krigsbyte och fick flyga för Lufthansa.

Efter kriget återlämnades flygplanet till sin norska ägare och fram till 1956 flög hon på SAS’ kustlinjer i Norge.

Men det var då. Dagens besättning på Berlin-Tempelhof, som hennes namn lyder sedan drygt 25 år, hälsar välkommen ombord på en tur över det vårsoliga Stockholm.

Efter en varmkörning av motorerna, där det dånade, vibrerade och luktade alldeles underbart steg vi mot skyarna från Bromma flygfält och flög in över stan.

Uppståndelsen var stor på Bromma och säkert bland en och annan stadsflanör som hörde den dova sången från de tre motorerna. Det är inte varje dag en Junkers Ju 52 rör sig i våra kvarter.

Vädret var fantastiskt denna majlördag.

Huvudstaden är en vacker syn från ovan.

Tiden gick allt för fort och njutningen närmade sig sitt slut när vi seglade tillbaka in mot Bromma.

Våra ciceroner var nöjda efter rundturen över Stockholm…

…och vem var inte nöjd efter en sådan här upplevelse. Vi fick till och med diplom och några souvenirer med oss från äventyret med Tante Ju innan vi sa auf Wiedersehen.