Apropå före detta flygplatser så återupptäckte jag nyligen en mapp med äldre bilder på hårddisken. Äldre innebär i det här fallet drygt tio år gamla fotografier vilka togs med digitalkamerateknik a.D.

En tidig sommarkväll den 19 augusti 2001 vandrade jag omkring på Oslo Lufthavn Fornebu, som då hade varit stängd i knappt tre år. Likt Bromma, Bulltofta, Torslanda och Malmi blev även Fornebu för litet för luftfartens behov och fick ersättas, i detta fall av gamla flygbasen Gardermoen som byggdes ut till internationell storflygplats.

Om du klickar på respektive bild kan du läsa bildtexter. Du kan använda piltangenterna för att bläddra framåt och bakåt. Jag har även tagit med ett par andra bilder tagna vid andra tillfällen som jämförelse.

Vid midnatt den 7 oktober 1998 stängdes Oslo Lufthavn Fornebu efter 59 år.