En bildkavalkad från världsstaden Berlin anno dazumal på 60- och 70-talen.

Brandenburger Tor från västsidan. Symbolen för Berlins och Tysklands delning.

En utsiktsplattform på västsidan i korsningen Bernauer Straße-Schwedter Straße.

Järnvägsstationen vid Friedrichstraße 1963. I Östberlin var tomma ytor i centrum en vanlig syn ända fram till murens fall. När ruinhögarna efter kriget forslats bort blev många kvarter i östra halvan av Berlin aldrig återuppbyggda.

Korsningen Unter den Linden-Friedrichstraße har varit vältrafikerad i alla år. Interhotel Unter den Linden stod klart 1966 och revs 2006 för att ge plats åt ett nytt köppalats.

Även Alexanderplatz var en gång en livlig trafikknutpunkt, men dess roll förändrades under 60-talet då området byggdes om till ett stort torg som i sin helhet var klart 1971. Rollen som trafikknutpunkt har Alex än idag, men nu mest med spårbunden sådan ovan och under markytan.

Nybyggnationen tog fart i Östberlin från slutet av 60-talet, då DDR:s välstånd var förhållandevis gott. Fram till slutet av 70-talet uppfördes flera stora hotell och varuhus.

Potsdamer Platz och intilliggande Leipziger Platz med sin typiska oktagon 1975, 14 år efter att staden delades med taggtråd och betongsjok. Brandenburger Tor syns i bildens övre vänstra hörn.

Korsningen Kurfürstendamm-Joachimsthaler Straße i Västberlin ser nästan exakt likadan ut idag. Det är bara reklamen, bilarna och kläderna som förändrats.

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche bombades den 23 november 1943 och minner om krigets fasor än idag.

Kvarteren kring kyrkoruinen kom på 1960-talet att bli Västberlins centrum med järnvägsstationen Zoologischer Garten som huvudstation för den västra delen av staden. 1965 stod det hypermoderna kontors- och shoppingkomplexet Europa-Center klart. På dess tak roterar ännu den stora Mercedes-Benz-stjärnan med två varv i minuten.

En mycket trevlig film på Youtube visar scener ur vardagslivet och det kalla krigets verklighet i den delade staden i april 1976.